Hoera, hier is Piratenzoon!

Presentatie Piratenzoon in het Belfort in Sluis

StarZonder deze mensen zou Piratenzoon nooit zijn verschenen

(klik hier of op de foto als je wilt weten wie hier allemaal op staan)

Piratenzoon werd op vrijdagmiddag 27 oktober 2917 officieel gepresenteerd in het eeuwenoude Belfort in Sluis, het stadje waar zich een groot deel van het verhaal afspeelt. Vanaf dat moment was het boek overal in Nederland te koop in boekwinkels en warenhuizen.

Het Belfort, gebouwd in 1375, bestond dus al toen Zain en de andere roeislaven hier rondliepen.

transparantTijdens de feestelijke bijeenkomst in het Belfort werd het boek in het zonnetje gezet.

Maar Rob eerde ook de mensen die een belangrijke bijdrage aan Piratenzoon hebben geleverd, zoals enkele historici en andere wetenschappers. En niet te vergeten de proeflezers. Die kregen natuurlijk allemaal een boek!

Op de foto links overhandigt Rob het 'eerste exemplaar' aan Charlotte de Jager uit Bergen.

Naast haar staan twee andere jonge proeflezers: Bram en Isabelle Denkers uit Amsterdam.

Uit heel Nederland

De bijeenkomst werd heel druk bezocht. Lezers en fans uit heel Nederland waren naar Sluis gekomen om de boeklancering mee te maken, en met een gesigneerd boek naar huis te gaan.

transparantOp de foto links enkele leerlingen van het Metis Montessori college in Amsterdam, met hun leraar Ömer Demirözcan, die op deze vakantiedag dat hele eind reisden om erbij te kunnen zijn.

Geen tournee

Omdat Robs gezondheid nog niet echt goed is, kan hij met zijn nieuwe boek helaas geen tournee door Nederland maken, zoals bij zijn eerdere boeken.

In plaats daarvan bezocht hij in de weken na de presentatie in Sluis een beperkt aantal boekwinkels. Hij vertelde over het boek en signeerde. Ook daar kwamen veel mensen op af.

Terug naar de voorpagina van de Piratenzoon-website Terug naar de voorpagina.

Gele scheidingslijn